Disfunkcija štitaste žlijezde

Osnovna funkcija štitaste žlijezde je da svojim hormonima utiče na rast, razvoj i sazrijevanje, razvoj nervnog sistema, razgradnju masti, sintezu proteina, utiču na reprodukciju žene i muškarca i imaju ključnu ulogu u održavanju trudnoće.

Simptomi: talasi vrućine, preznojavanje, brzo zamaranje, nervoza, ubrzani rad srca, naglo gubljenje ili dobijanje kilaže, poremećaj holesterola i triglicerida, aritmija, variranje pritiska.

Chronic bronchitis - natural treatment

Prirodni tretman kod disfunkcije štitaste žlijezde

Prije doručka:
1 – 2 kaf. kaš. API ŠTIT meda
Prije ručka:
1 – 2 kaf. kaš. API ŠTIT meda
Prije večere:
1 – 2 kaf. kaš. API ŠTIT meda

U toku dana popiti 0,5 l EKOŠTIT mješavine organskog bilja i 0,5 l EKOLADY mješavine organskog bilja.

****U zavisnosti od nalaza koje nam proslijedite uz nase organske proizvode dodaju se organski dijetetski suplementi vitamini minerali NOW FOOD.

Kod osoba koje su na hormonskoj – hemijskoj terapiji za štitastu žlijezdu mogu da probaju da smanje dozu hemijskog lijeka tako što će piti prirodni tretman, a postepeno smanjivati količinu hormona npr. 10 mg na 7,5mg prvi mjesec pa zatim na 5 mg sljedeći mjesec itd.

Dok se pije prirodni tretman i smanjuje uzimanje hemijskih medikamenata, hormonska analiza štitaste žlijezde se radi svakog mjeseca i na osnovu toga se odredjuje može li se smanjiti uzimanje hormona ili ne. Sve ovo je potrebno jer štitasta, poslije dužeg uzimanja hormona, postaje zavisnik te hormonske terapije .

Bitno je naglasiti da se prirodni tretman može uzimati nezavisno od hormonske terapije (može se uzimati sa njom ili bez nje)


 Popunite upitnik i pošaljite nam svoja pitanja

Ime i prezime*
Godina rođenja*
eMail adresa
Grad
Država
Koji vam se simptomi javljaju?
Koliko dugo traju simptomi?
Da li ste na nekoj medikamentnoj terapiji?
Da li ste na nekoj prirodnoj terapiji?
Propratna poruka:
Ako imate lekarske nalaze ili analize koje se odnose na vaše stanje, možete ih poslati ovde. (Dozvoljena veličina fajla je 3MB a dozvoljeni formati su .doc, .docx, .txt, .jpg, .jpeg, .png, .pdf)

Ovaj vodič napisan je sa namjerom da posluži isključivo kao preporuka a ne da se koristi kao medicinski priručnik. Informacije koje sadrži nemaju zadatak da vam pomognu u izboru pravilne odluke kada je vaše zdravlje u pitanju. Ovaj vodič ni u kom slučaju ne predstavlja zamjenu za bilo kakav tretman koji vam je lijekar prepisao. Sve što pročitate na našem sajtu rezultat je naučnih istraživanja usaglašenih sa evropskom farmakopejom i monografijama komisije EU, kao i  našeg rada od preko dvije decenije istraživanja i iskustva na polju proizvodnje organskih prirodnih dodataka ishrani, pravilne ishrane i prirodnog održavanja zdravlja.