O nama

U Baru ,od Februara 1992. godine postoji i radi u kontinuitetu, sa tendencijom stalnog širenja, porodična firma D.O.O IN SPE čija je osnovna djelatnost otkup, prerada i promet lijekovitog bilja i pčelinjih proizvoda. Prozivodnu liniju čine gotovi organski proizvodi sa brendom firme i posebnom naznakom proizvod prirode. Našu liniju “EKOMONTENEGRO” čine organski dodaci ishrani, čisti cajevi, biljne mješavine, proizvodi na bazi meda, polena, propolisa, matičnog mliječa, organska kozmetika itd. Svi naši proizvodi su potpuno prirodni, bez hemijskih dodataka,emulgatora, konzervansa, aditiva.
U samom početku željeli smo da se izdvojimo, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu, sa našim brendom D.O.O IN SPE, time što smo postali nosioci EU organskog sertifikata, nacionalnogMonteorganika sertifikata, HACCP sertifikata i ISSO 22000.
Na tržištu smo se dokazali sa kvalitetom svojih proizvoda, bez ikakvih “marketinških trikova” jer su nam najbolju reklami pravili naši potrošači preporučujući dalje naše proizvode. Ova vrsta reklame učinila je da krenemo sa izvozom proizvoda u zemlje regiona, Evrope, Azije i Amerike i da konstantno unapređujemo i širimo našu proizvodnju.

Sakupljanje, sušenje bilja i proizvodnja organskih dodataka ishrani

Divlje, lijekovito bilje se skuplja na nadmorskim visinama od 1800 do 2400 metara, u prirodnom okruženju koje je udaljeno od saobraćajnica i samim tim sačuvano od svakog oblika zagadjenja. Lokaliteti branja su planine Bjelasica, Vojnik, Drobnjaci, planinski predio Krajina (planinaRumija), Krivošija.
Lijekovito bilje skupljaju obučeni sakupljači i ono se skladišti u otkupnoj stanici Glavaci-Bjelasica, odakle se doprema u sertifikovani proizvodni pogon u Baru.
U pogonu, na pripremi i pakovanju ljekovitih proizvoda radi isključivo stručni kadar, dok je brend firme i proizvodi zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu.
22 godine kontinuiranog rada govori o stabilnosti naše proizvodnje i kvalitetu naših proizvoda. Naši dodaci ishrani Candi Sept kapi, Uro Sept kapi, Imunoenergetik, čajevi… nastali su u periodu kada se malo govorilo o zdravoj ishrani i problemim sa gljivciama (Candida), bakterijama i slično. Iskustvo u upotrebi naših proizvoda je zaista veliko i njihov učinak i kvalitet su potvrdjeni od strane naših kupaca, posebno jer u našim maloprodajnim objektima imamo direktan kontakt sa potrošačima a samim tim i najbolju povratnu informaciju o uspješnosti naših proizvoda i terapija.

Od 2013 u okviru nase firme radi i ordinacija za KINEZOTERAPIJU i NEUROREHABILITACIJU koju vodi Nikola Orlandić, spec. prim. fizioterapije, kinezioterapije i neurorehabilitacije, uz konsultacije za odgovarajuću ishranu i posebne dodatke ishrani sa Vesnom Orlandić, Dr Naturopatha.

Prisustvo na sajmovima i nagrade

D.O.O IN SPE je izlagalo na mnogim sajmovima i osvajalo nagrade i priznanja za vrhunski kvalitet

  • 2006., 2009., 2010., 2012.,- Poljoprivredni sajmovi u Novom Sadu, Srbija – Šampionski pehara za vrhunski kvalite i 32 zlatne medalje
  • 2008, – BIOFEST Subotica, Srbija – Nagrada i priznanje BIO-ORGANSKOG proizvodjača u konkurenciji 8 zemalja regona.
  • 2010. – Ženeva, Švajcarska – Zlatna zvijezda za kvalitet, inovaciju i tehnologiju (“GOLD AWARD”) u konkurenciji 34 zemlje svijeta.
  • 2007. – Frankfurt, Njemačka – Izlaganje na sajmu
  • 2008, – Nirnberg, Njemačka – BIOFACH Svjetski sajam organskih proizvoda – Izlagači