Kandidijaza kože i noktiju

Candidiasis of skin and nails

Simptomi: suva ili ispucala koža, “koprivnjača”, svrab, ljuspanje kože, pucanje kože dlanova i vrhova prstiju (jagodica), crvenilo, osipi (alergijske reakcije kože), vodeni plihovi, pojačano znojenje nogu praćeno svrabom, neprijatan miris nogu.

Candidijaza noktiju – simptomi: žuti nokti, hrapavi i zadebljali, neravni nokti, nepravilan rast noktiju i urastanje, krti nokti, oštećeni nokti do korijena.

Uzroci su isti kao i kod ostalih oblika pojave Kandidijaze.

Važno je naglasiti da se kožna Candidijaza i Candidijaza noktiju ne može uspješno tretirati samo spoljnim mazanjem. Potrebno je piti sledeću kombinaciju organskih proizvoda koja jača imunitet, čisti lošu Candidu iz organizma i ujedno sprovoditi spoljašnji tretman uz obaveznu PRAVILNU ISHRANU.
Candidiasis of skin and nails

Prirodni tretman kandidijaze kože i noktiju


Prije doručka:
1 kaf. kaš. IMUNOENERGETIK meda
20-30 CANDI SEPT kapi
Prije ručka:
20-30 CANDI SEPT kapi

Poslije ručka:
20 kapi od SREMUŠA


Prije večere:
1 kaf. kaš. IMUNOENERGETIK meda
20-30 CANDI SEPT kapi

U toku dana popiti 1 – 2lit EKOKANDI čaja mješavine organskog bilja nezavisno od jela.

Uz navedenu kombinaciju proizvoda kod kožne Candidijaze potrebno je uključiti PROPOSAN MAST, HERBAPLANT KREMU i HERBAPLANT LOSION.
Kod suvih promjena na koži ispirati se EKOKANDI biljnom mješavinom i mazati PROPOSAN MAST.

Kod vlažnih promjena na koži potrebno je ispirati se EKOKANDI mješavinom organskog bilja ili napraviti kupku od njega, mazati prvo HERBAPLANT Losion za isušivanje, a kasnije namazati HERBAPLANT Kremu . Regeneraciju kože sprovesti PROPOSAN Mašću.

**Konzumiranje navedenih organskih dodataka ishrani je neophodno pravilno primjenjivati od 4 do 8 mjeseci da bi došlo do potpunog nestanka simptoma. Čak i nakon tog perioda, pomaže konzumiranje navedenih organskih proizvoda jednom dnevno kako bi se održalo zdravlje organizma.

Kod Candidijaze noktiju, uz navedenu kombinaciju organskih proizvoda potrebno je primjeniti i sledeći tretman:
Svako veče prije spavanja potopiti ruke ili noge u EKOKANDI biljnoj mješavini 5 do 10 minuta, osušiti se i nakapati CANDI SEPT kapi ispod nokta i u korijen i na zahvaćeno (oštećeno) mjesto

Preko dana mazati PROPOSAN Mast . Poželjno je CANDI SEPT Kapi kapati ne samo uveče nego i još jednom u toku dana.

Prilikom konzumiranja organskih proizvoda,  nokti počinju da rastu zdravi iz korijena pa je potrebno ravno kidati nokte bez zasjecanja sa strane i konstantno bez prekida koristiti navedene organske proizvode dok nokti ne izrastu do kraja zdravi. U zavisnosti od osobe do osobe, nokti rastu duže ili sporije, pa će i trajanje konzumacije zavisiti od toga. U prosjeku regeneracija (zavisno od oštećenja noktiju) traje od 6 mjeseci do godinu dana.PROPOSAN Mast se može koristiti neograničeno.Ako su nokti zadebljani podjite kod pedikira da vam istanji nokte ,ali ih da ih ne zasijeca sa strane. Na ovaj način bolje će djelovati kapi.

 Popunite upitnik i pošaljite nam svoja pitanja

Ime i prezime*
Godina rođenja*
eMail adresa
Grad
Država
Koji vam se simptomi javljaju?
Koliko dugo traju simptomi?
Da li ste na nekoj medikamentnoj terapiji?
Da li ste na nekoj prirodnoj terapiji?
Propratna poruka:
Ako imate lekarske nalaze ili analize koje se odnose na vaše stanje, možete ih poslati ovde. (Dozvoljena veličina fajla je 3MB a dozvoljeni formati su .doc, .docx, .txt, .jpg, .jpeg, .png, .pdf)

Ovaj vodič napisan je sa namjerom da posluži isključivo kao preporuka a ne da se koristi kao medicinski priručnik. Informacije koje sadrži nemaju zadatak da vam pomognu u izboru pravilne odluke kada je vaše zdravlje u pitanju. Ovaj vodič ni u kom slučaju ne predstavlja zamjenu za bilo kakav tretman koji vam je lijekar prepisao. Sve što pročitate na našem sajtu rezultat je naučnih istraživanja usaglašenih sa evropskom farmakopejom i monografijama komisije EU, kao i  našeg rada od preko dvije decenije istraživanja i iskustva na polju proizvodnje organskih prirodnih dodataka ishrani, pravilne ishrane i prirodnog održavanja zdravlja.