Holesterol

Šta je holesterol?
Šta je holesterol?

Holesterol je složeni lipid koji je potreban našem organizmu a njegova osnovna funkcija je da služi kao glavna sirovina za sintezu membrana ćelija, žučnih soli i polnih hormona.

U našem organizmu jetra je organ koji stvara dovoljno holesterola za obavljanje tjelesnih funkcija.

Regulisanje holesterola
Regulisanje holesterola

Kada je u pitanju poremećaj holesterola u prirodni tretman je veoma bitno uključiti režim pravilne ishrane za holesterol i promjeniti način života.

Navedena kombinacija organskih proizvoda treba da se uzima redovno kako bi se holesterol držao pod kontrolom. Prirodni tretman nije kontraindikovan ni sa jednom terapijom, tako da se može primjenjivati u neograničeno.

Poremećaj triglicerida, HLD i LDL
Poremećaj triglicerida, hdl i ldl

Poremećaj triglicerida, HDL i LDL uslovljava poremećaj metabolizma jetre, tako da se paralelno sa regulisanjem holesterola radi i čišćenje jetre.

Pored konzumiranja organskih proizvoda obavezno se držati pravilne ishrane kod holesterola i baviti se, koliko god je moguće, fizičkim aktivnostima.

Pravilna ishrana za regulisanje holesterola
Holesterol - pravilna ishrana

Da bi se povišeni holesterol vratio u poželjne granice i samim tim popravilo zdravlje, mogu pomoći prirodni dodaci ishrani. Oni mogu uspješno zameniti lijekove protiv holesterola.
Poželjno je prije upotrebe ljekova prvo uključiti pravilnu ishranu, vježbanje i prirodne dodatke ishrani i pratiti efekte ove terapije. U većini slučajeva (90 %) navedena kombinacija organskih proizvoda daje efekat.