Štitasta žlijezda

Akutna upala štitaste

Simptomi: talasi vrućine, brzo zamaranje, nervoza, ubrzani rad srca, naglo gubljenje i dobijanje kilaže, poremećaj holesterola i triglicerida, variranje pritiska.

Kod akutne upale štitaste žlijezde navedeni prirodni tretman traje od 1 do 3 mjeseca, ali se navedeni organski proizvodi mogu uzimati bez prekida kako bi se održavalo zdravlje štitaste žlijezde.

Disfunkcija štitaste žlijezde
Disfunkcija štitaste žlijezde

Simptomi: talasi vrućine, preznojavanje, brzo zamaranje, nervoza, ubrzani rad srca, naglo gubljenje ili dobijanje kilaže, poremećaj holesterola i triglicerida, aritmija, variranje pritiska.

Dok se pije prirodni tretman i smanjuje uzimanje hemijskih medikamenata, hormonska analiza štitaste žlijezde se radi svakog mjeseca i na osnovu toga se odredjuje može li se smanjiti uzimanje hormona ili ne.

Hashimoto tireoditis
Hashimoto tireoditis

Hashimoto je hronična upala štitaste žlijezde koja u suštini ne može u potpunosti da se izliječi, ali spada u zdravstveni problem koji najlakše može da se drži pod kontrolom. U većini slučajeva kod Hashimota su visoka samo antitijela dok ostali hormoni miruju.

Prilikom uzimanja prirodnog tretmana jača se imunitet i mjesečno se kontroliše pad antitijela.

Cistične promjene na štitnoj

Simptomi: cistične promjene na štitastoj žlijezdi vrlo često mogu da prodju bez nekih jačih simptoma nego da se otkriju samo na redovnoj kontroli.

Uz navedeni prirodni tretman potrebno je pridržavati se pravilne ishrane za štitastu žlijezdu.