Genitalna kandidijaza

Simptomi: vaginalna infekcija praćena neprijatnim iscjedkom (bjelim pranjem), neprijatnim mirisom, svrabom, crvenilom, šestom grupom vaginalnog ili cervikalnog sekreta, moguća ranica na grliću, poremećaj pH vrijednosti vaginalne sluznice, neredovan ciklus, aktiviranje cističnih promjena, pojačan PMS sindrom, mogući uzrok muškog i ženskog steriliteta,

Uzroci: česta upotreba antibiotika, gaziranih pića, brze hrane, stres, sintetčki higijenski ulošci i dnevni ulošci, upotreba parfimisanih balzama ili tečnosti za vaginalno ispiranje, češća upotreba hemijskih vaginaleta, sintetički donji veš (tange), prenos seksualnim odnosom.

Genital candidiasis

Prirodni tretman genitalne kandidijaze


Prije doručka:
1 kaf. kaš. IMUNOENERGETIK meda
20-30 CANDI SEPT kapi

Prije ručka:
20-30 CANDI SEPT kapi

Poslije ručka:
20 kapi od SREMUŠA

Prije večere:
1 kaf. kaš. IMUNOENERGETIK meda
20-30 CANDI SEPT kapi

Poslije večere:
20 kapi od SREMUŠA

U toku dana popiti 1-2l EKOKANDI čaja mješavine organskog bilja nezavisno od jela

Uveče se ispirati EKOKANDI čajem i KOROM VRBE čajem (jednu noć EKOKANDI čajem, drugo veče KOROM VRBE ).

Potrebno je redovno mazanje PROPOSAN Mašću, svako veče i može preko dana, a uveče stavljanje vaginalete isključivo biljne vaginalete (PROPOVAG – propolis + hajdučka trava, BILJNE VAGINALETE – žalfija,neven….) Ove vaginalete se stavljaju naizmjenično jedna vrsta, pa druga. Tokom ciklusa piti tretman ali ne spirati se vaginalno i ne koristiti vaginalete već nastaviti poslije ciklusa.

Bitno je naglasiti da Candidijaza može biti uzročnik steriliteta kod oba pola ili uzrok spontanog pobačaja. Čišćenje Candidijaze u ovim slučajevima traje od 3 do 6 mjeseci.

Pored konzumiranja organskih proizvoda posebno voditi računa o sledećem:
– treba koristiti isključivo 100% pamučne uloške tokom ciklusa i kao dnevne ako treba,
– pamučni donji veš,
– ispirati se isključivo prirodnim intimnim tečnostima na bazi surutke ili propolisa,
– kod bračnih ili seksualnih partnera, potrebno je da partner u isto vrijeme sprovodi prirodni tretman uz ishranu.

Prvih 1 do 2 mjeseca koristiti zaštitu (kondom) tokom odnosa, jer je to period jakog čišćenja candide i moglo bi doći do uzajamnog prenošenja infekcije.

 Popunite upitnik i pošaljite nam svoja pitanja

Ime i prezime*
Godina rođenja*
eMail adresa
Grad
Država
Koji vam se simptomi javljaju?
Koliko dugo traju simptomi?
Da li ste na nekoj medikamentnoj terapiji?
Da li ste na nekoj prirodnoj terapiji?
Propratna poruka:
Ako imate lekarske nalaze ili analize koje se odnose na vaše stanje, možete ih poslati ovde. (Dozvoljena veličina fajla je 3MB a dozvoljeni formati su .doc, .docx, .txt, .jpg, .jpeg, .png, .pdf)

Ovaj vodič napisan je sa namjerom da posluži isključivo kao preporuka a ne da se koristi kao medicinski priručnik. Informacije koje sadrži nemaju zadatak da vam pomognu u izboru pravilne odluke kada je vaše zdravlje u pitanju. Ovaj vodič ni u kom slučaju ne predstavlja zamjenu za bilo kakav tretman koji vam je lijekar prepisao. Sve što pročitate na našem sajtu rezultat je naučnih istraživanja usaglašenih sa evropskom farmakopejom i monografijama komisije EU, kao i  našeg rada od preko dvije decenije istraživanja i iskustva na polju proizvodnje organskih prirodnih dodataka ishrani, pravilne ishrane i prirodnog održavanja zdravlja.