Cistične promjene na štitastoj žlijezdi

Osnovna funkcija štitaste žlijezde je da svojim hormonima utiče na rast, razvoj i sazrijevanje, razvoj nervnog sistema, razgradnju masti, sintezu proteina, utiču na reprodukciju žene i muškarca i imaju ključnu ulogu u održavanju trudnoće.

Simptomi: cistične promjene na štitastoj žlijezdi vrlo često mogu da prodju bez nekih jačih simptoma nego da se otkriju samo na redovnoj kontroli.

Chronic bronchitis - natural treatment

Prirodni tretman kod cističnih promjena na štitnoj

Prije doručka:
1 – 2 kaf. kaš. API ŠTIT meda
Prije ručka:
1 – 2 kaf. kaš. API ŠTIT meda
Prije večere:
1 – 2 kaf. kaš. API ŠTIT meda

U toku dana popiti 0.5l EKOŠTIT biljne mješavine i 0.5l EKOLADY biljne mješavine (čajevi se mogu piti i naizmjenično – 1 dan 1 litar čaja EKOŠTIT biljne mješavine i drugi dan 1 l EKOLADY biljne mješavine).
Uveče na vrat mazati NEVEN MAST i preko njega stavljati OBLOGE ZA ŠTITASTU ŽLIJEZDU (1 supenu kašiku biljnog praha pomiješati sa malo tople vode, napraviti kašastu masu i staviti na parče pamučne krpe i priviti preko NEVEN MASTI na štitastu žlijezdu).

** Prirodni tretman je pogodan za sve uzraste.

Uz navedeni prirodni tretman potrebno je pridržavati se pravilne ishrane za štitastu žlijezdu


 Popunite upitnik i pošaljite nam svoja pitanja

Ime i prezime*
Godina rođenja*
eMail adresa
Grad
Država
Koji vam se simptomi javljaju?
Koliko dugo traju simptomi?
Da li ste na nekoj medikamentnoj terapiji?
Da li ste na nekoj prirodnoj terapiji?
Propratna poruka:
Ako imate lekarske nalaze ili analize koje se odnose na vaše stanje, možete ih poslati ovde. (Dozvoljena veličina fajla je 3MB a dozvoljeni formati su .doc, .docx, .txt, .jpg, .jpeg, .png, .pdf)

Ovaj vodič napisan je sa namjerom da posluži isključivo kao preporuka a ne da se koristi kao medicinski priručnik. Informacije koje sadrži nemaju zadatak da vam pomognu u izboru pravilne odluke kada je vaše zdravlje u pitanju. Ovaj vodič ni u kom slučaju ne predstavlja zamjenu za bilo kakav tretman koji vam je lijekar prepisao. Sve što pročitate na našem sajtu rezultat je naučnih istraživanja usaglašenih sa evropskom farmakopejom i monografijama komisije EU, kao i  našeg rada od preko dvije decenije istraživanja i iskustva na polju proizvodnje organskih prirodnih dodataka ishrani, pravilne ishrane i prirodnog održavanja zdravlja.